• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Heb je een vraag over de tarieven? Wij helpen je graag

Contact

Veel gestelde vragen

Ik wil graag mijn eigen ontwerp op een product. Hoe werkt dit?
Klik op het product dat je wilt bestellen en doorloop de verschillende opties om de kleuren te kiezen en afbeeldingen en teksten te plaatsen. Onder het product staat bij “Maak ‘m zo mooi als je kunt!” een uitleg. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je ons op werkdagen onder kantooruren bellen op telefoonnummer 033-448 1097.

Het lukt niet om een foto te uploaden. De site blijft hangen.
Het lijkt alsof de site blijft hangen, maar op de achtergrond is het programma bezig om de foto te uploaden. Zeker als het een heel erg groot bestand is, kan het even duren. Je kunt aan het ronddraaiende figuur op de pagina zien dat de site bezig is en dat je nog even geduld moet hebben. Maar het uiteindelijke resultaat mag er dan ook zijn!

Waar moet ik op letten bij het uploaden van mijn afbeeldingen?
Je kunt afbeeldingen gebruiken van bestandstype jpg en png. Hoe hoger de resolutie, des te mooier het resultaat. Zorg dat je foto niet te donker is.
Sommige png-bestanden hebben een transparante achtergrond. Deze wordt niet afgedrukt. Maar wanneer een afbeelding met een transparante achtergrond een schaduw heeft, dan wordt de schaduw wit afgedrukt. Wij adviseren daarom om een transparante afbeelding met een schaduw op een witte deksel, beker of fles te bedrukken of om eerst de schaduw te verwijderen. Anders krijg je om je afbeelding een witte rand.

Moet ik een achtergrond maken? Of kan ik ook direct een afbeelding en/of tekst plaatsen?
Nee hoor, dat hoeft niet. Alles mag, niets moet! Je kunt een achtergrond maken door een indeling te kiezen en afbeelding(en) te selecteren. Maar je kunt ook kiezen voor een kleur als achtergrond en dan direct met cliparts, afbeeldingen en/of teksten aan de slag gaan. Onder het product staat bij “Maak ‘m zo mooi als je kunt!” een uitleg.

Mag ik verschillende plaatjes gebruiken en diverse teksten?
Jazeker! En dat allemaal voor dezelfde prijs! Je kunt de plaatjes, foto’s en teksten slepen, draaien, vergroten en verkleinen en de volgorde van weergave veranderen. Dus leef je uit voor het mooiste resultaat! Onder het product staat bij “Maak ‘m zo mooi als je kunt!” een uitleg.

Kan ik mijn ontwerp opslaan?
Wil je je ontwerp op een ander moment afmaken of nog even bewaren? Dat kan! Je hebt hiervoor wel een MyMepal account nodig. Klik op de button “Ontwerp bewaren” om je ontwerp op te slaan en op “Ontwerp openen” om je ontwerp op te halen. Je ontwerp wordt na opslaan drie dagen bewaard.

Zijn de producten van MyMepal BPA-vrij?
MyMepal verkoopt alleen producten van Mepal. Deze zijn volledig BPA-vrij. Voor de productie van de kunststof polycarbonaat wordt Bisphenol-A (BPA) gebruikt, een stof die ervan wordt verdacht schadelijk te zijn voor de gezondheid. Mepal gebruikt echter geen polycarbonaat en laat alle producten bovendien uitgebreid testen, voordat ze op de markt komen. Alle producten zijn gecertificeerd door onafhankelijke testlaboratoria en voldoen aan de EU-richtlijnen.

Mag mijn artikel met bedrukking in de vaatwasser?
Ja, de artikelen met bedrukking kunnen in de vaatwasser. Wij adviseren wel om deze in het bovenste rekje te doen en het eco-programma te gebruiken zodat de artikelen niet te heet worden. Om zo lang mogelijk een mooie bedrukking te hebben, adviseren wij de deksels met de hand af te wassen.

Hoe reinig ik de artikelen of haal ik de dop uit elkaar?
Op Mepal.com staan tips over hoe de verschillende producten het best kunnen worden schoongemaakt. Hier vind je ook allerlei andere handige tips over het onderhoud van de Mepal producten.

Word ik op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling?
Absoluut! Je ontvangt van ons een aantal e-mails om je op de hoogte te houden van de voortgang van je bestelling. Direct na de bestelling ontvang je een ontvangstbevestiging. Zodra je betaling ontvangen is, sturen we je hiervan een bevestiging. En op het moment dat je bestelling wordt verzonden, ontvang je hierover een e-mail en de track & trace gegevens.

Is het mogelijk om met mijn mobiel of tablet een bestelling te doen bij MyMepal?
Ja hoor, dat is geen enkel probleem! Onze mobiele website heeft dezelfde functionaliteit als de desktopversie.

Zit er garantie op de producten?
Natuurlijk geven wij garantie op onze producten. Op de producten zelf geven wij twee jaar garantie. Ook op de bedrukking geven wij garantie, maar dit is wel afhankelijk van het gebruik. Als er een probleem met de bedrukking is, vragen wij je om een foto en je bestelnummer te sturen naar contact@mymepal.com.

Kan ik als bedrijf relatiegeschenken met logo laten maken?
Ja hoor, dat kan zeker! En er kan nog veel meer. We kunnen bijvoorbeeld waterflessen met het bedrijfslogo én een persoonlijke naam bedrukken. Voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten kun je contact opnemen met Jasper Turpijn via jasper@mymepal.com.

Onze sportvereniging is op zoek naar een leuk aandenken of een originele prijs. Wat is er mogelijk?
Bij MyMepal is heel veel mogelijk! Zo kunnen we waterflessen of bekers voor een team maken met het logo van de vereniging én de namen van de teamleden. Of wat denk je ervan om onze waterflessen als prijzen uit te reiken met jullie clublogo en categorie erop? Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en de tarieven contact op met Jasper Turpijn via jasper@mymepal.com.

Onze school/kinderdagverblijf wil iets speciaals doen voor alle kinderen. Wat is er mogelijk?
MyMepal biedt allerlei mogelijkheden! We kunnen bijvoorbeeld broodtrommels of bekers maken met het logo van de school of het kinderdagverblijf. Deze kunnen we ook personaliseren met de naam van ieder kind erop. Het is zelfs mogelijk om alle kinderen zelf iets op onze site te laten ontwerpen! Wil je meer weten over de mogelijkheden en tarieven? Neem dan contact op met Jasper Turpijn via jasper@mymepal.com.

Mijn vraag staat niet bij FAQ. Hoe kan ik contact opnemen met MyMepal?
Je kunt ons op werkdagen onder kantoortijd bereiken op telefoonnummer 033-448 1097. Als we niet opnemen, dan kun je een bericht achterlaten en word je zo spoedig mogelijk teruggebeld. Ook kun je een e-mail sturen aan contact@mymepal.com.

Rubriek 1
Vraag 1

Antwoord op vraag 1

Vraag 2

Antwoord op vraag 2

Rubriek 2
Vraag 3

Antwoord op vraag 3

Vraag 4

Antwoord op vraag 4

Rubriek 3
Vraag 5

Antwoord op vraag 5

Rubriek 4
Vraag 6

Antwoord op vraag 6

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.