• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

De leukste ideeën voor een ridderfeestje

dinsdag 12 april 2022

En garde!! We zijn in de middeleeuwen beland! Jouw kleine dappere strijder zal straks deelnemen aan een feestelijk riddertornooi! In dit artikel doe je leuke ideeën op om er een topfeestje van te maken, zodat alle dappere ridders een spannende dag beleven. 

Origineel cadeau

Organiseer je een ridderfeestje of is jouw kind uitgenodigd voor een ridderfeestje? Dan vraag je jezelf natuurlijk het volgende af: Wat geef je de kleine ridder? Er zijn veel leuke ridder cadeaus. Bijvoorbeeld een speelgoedzwaard van hout of plastic, een mooie mok met de afbeelding van een ridder, speelgoedpoppetjes in de vorm van een ridder. Andere grote ridder geschenken:

Tip: zorg dat je het cadeau op tijd in huis hebt, zodat je het zeker kunt geven tijdens het ridderfeestje.

Ridderfeestje in een kasteel

Met mooie decoratie zorg je ervoor dat alle kinderen die dag versteld staan. Al bij binnenkomst kijken de kinderen hun ogen uit want wat is de woonkamer toch mooi versierd! Bouw een kasteel in je woonkamer waarin de kinderen heerlijk kunnen spelen of pak het groots aan met een luchtkasteel in je tuin! Binnen no time tover jij jouw woonkamer om tot een kasteel door versiering op te hangen die je op voorhand maakt. Hang bijvoorbeeld afbeeldingen van ridders aan de muur en dek een grote feesttafel met led-licht kaarsen en servetten met een zwaardtekening erop. Zet speciale 'gouden' drinkbekers neer en luister ridderliedjes om het ridderfeestje helemaal compleet te maken.

Prachtige versiering ridderfeestje

Niet alleen de woonkamer zal er prachtig uitzien. Versier je huis ook van de buitenkant, bijvoorbeeld met twee grote hangende vlaggen vanuit hogere ramen. Op de deur hang je een poster met een grote afbeelding van een draak en met de tekst ‘We gaan de draak verslaan!’. 

Activiteiten voor stoere ridders!

Ga samen op zoek naar de draak! Het ridderfeestje belooft een spannende dag te worden. Je gaat op stap met de kids en hebt de knuffeldraak diep in het donkere bos achter een boom verstopt. De vinder krijgt een verrassing om uit te delen! Vervolgens is het tijd voor een ridderlijk feestmaal en zou je bijvoorbeeld kunnen picknicken in het bos. Zorg dat je een plan B hebt voor als het regent, zodat het ridderfeestje niet in het water valt.

Creatieve activiteiten

Eenmaal thuis is het leuk om draken te tekenen. Laat de ridders hun moed testen door een drakengrot te creëren waar de kinderen hun drakentekeningen in op kunnen hangen. Je kunt dit zo spannend maken als je zelf wilt. Na afloop van het feestje krijgen de kleine helden hun kunstwerkjes mee naar huis!

Rustige activiteiten

Na een zoektocht in het bos is het ook fijn om even wat rustiger aan te doen. Je kan de kinderen een middeleeuws verhaal vertellen, of als je het voor jezelf uitdagend wil, kan je een deeltje improviseren met de hulp van de kinderen. Je zal zo in hele grappige wendingen terechtkomen want de fantasie van kinderen is grenzeloos!

Verkleden als ridder

Een leuke outfit mag natuurlijk niet ontbreken. Zorg voor echte riddermantels zodat de kinderen zich echte ridders voelen. De kinderen kunnen zich verkleden als een echte ridder en gaan te paard op avontuur. Geef de kinderen een bezemsteel waar je een paard van karton opplakt en laat ze bijvoorbeeld een wedstrijdje doen wie het eerste aan de andere kant van de tuin is.

Leuke afsluiting van het ridderfeestje

Aan het einde van het feest ontvangen de kinderen nog een oorkonde: die heeft iedereen die dapper en braaf was op het feest verdiend! Deze kun je op voorhand maken als je alle namen van de kindjes weet.

Een onvergetelijk ridderfeestje

Vier de verjaardag van jouw zoon of dochter dit jaar eens anders en maar er een topfeestje van. Met deze leuke ideeën is dat kinderspel en zal het een avontuurlijke dag vol leuke verrassingen worden! Want dat is toch het leukste aan een kinderfeestje: samen een onvergetelijke dag beleven.

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!