• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

Detective feestje plannen

woensdag 18 mei 2022

Elk jaar staat er weer een bijzondere dag voor de deur: de verjaardag van jouw zoon of dochter. Wil je dit op een bijzondere manier vieren? Maak er dit jaar een spannend en mysterieus feestje van en geef een detective feestje. Wij geven tips voor leuke activiteiten en cadeaus. Doe inspiratie op en laat de dromen van je kind werkelijkheid worden. Dan wordt het ongetwijfeld de spannendste dag van het jaar!

Originele cadeaus

Je zoon of dochter heeft vast een verlanglijstje. Je kunt cadeautips op de uitnodiging voor het detective kinderfeestje zetten. Als ouder is het ook leuk om je kind een kleine verrassing te geven. Ben je op zoek naar originele cadeaus? Geef je kind bijvoorbeeld een mooi notitieboekje en een pen om aanwijzingen op te schrijven. Je kunt ook een handig cadeau geven, waar je kind elke dag gebruik van kan maken. Bijvoorbeeld een handige beker of broodtrommel.

Uitnodiging detective feestje

Hoe leuk is het om een detective feestje te organiseren? De voorpret begint al met het versturen van de uitnodigingen. Nodig de gasten op originele wijze uit en geef in de uitnodiging een verborgen hint om de kinderen alvast nieuwsgierig te maken. Bedenk ruim op tijd waar dit spannende feest gaat plaatsvinden. Het maakt niet uit waar je het feestje viert, zolang er maar een plek is waar jullie naar binnen kunnen voor het geval dat het regent.

Detective feestje thuis vieren

De kinderen gaan tijdens het detective feestje een mysterie oplossen. Pas het niveau van de raadsels aan de leeftijd van de kinderen aan en laat de kinderen in teams samenwerken. Zorg dat de opdrachten niet te moeilijk zijn want het moet natuurlijk wel leuk zijn. Het is ten slotte een detective feestje en de kinderen zitten niet op school. Je kunt eventueel hints in enveloppen doen, zodat de kinderen de raadsels toch kunnen oplossen. De kleine speurneuzen mogen dan bijvoorbeeld bij drie raadsels een enveloppe met hint openen.

Een spannend detective feestje

Het detective feestje begint met de onthulling van een misdaad of ongeluk. Vertel dit als kort verhaal en zorg dat het niet te spannend of langdradig is. Het is de taak van de kinderen om het mysterie samen op te lossen. Maak het extra spannend en vier het detective feestje in de avond als het al donker is. Hang sfeervolle verlichting op of laat de kinderen met zaklampen op zolder speuren naar aanwijzingen. Verstop deze voor het detective feestje en zorg als verrassing ook voor wat lekkers. Wie weet vinden de kinderen zelf gebakken muffins of kleine drinkflesjes want van speuren krijg je dorst!

Leuke activiteiten voor het detective feestje:

  • Bewijsmateriaal verzamelen
  • Vingerafdrukken zoeken
  • Foto’s nemen van bewijsmateriaal
  • Cluedo
  • Escaperoom

De meesten kinderen vinden het geweldig om zich te verkleden. Als jouw zoon of dochter dit ook graag doet is het leuk om alle kleine detectives een hoed, bril en opplaksnor te geven. Dit zal meteen voor een leuke sfeer zorgen want iedereen ziet er vast grappig uit!

Bewijsmateriaal verzamelen

Je kunt zelf bewijsmateriaal verstoppen of dit eerst in groepjes met de kinderen maken. Dan mogen de kinderen het voor elkaar verstoppen. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen vingerafdrukken op papier zetten met verf. Zodra het tijd is om de misdaad op te lossen, krijgen de kinderen pen en papier, zodat ze alle aanwijzingen kunnen opschrijven. Hang een groot prikbord op, waar ze het gevonden bewijsmateriaal op kunnen hangen. Heeft jouw kind het geluk dat het vaak mooi weer is op zijn of haar verjaardag? Vier het detective feestje dan buiten en maak bijvoorbeeld bandensporen in de zandbak in de tuin.

Een geweldig detective kinderfeestje

Met deze tips kun jij het kinderfeestje tot in de puntjes voorbereiden en verras je het feestvarken met leuke detective cadeaus. Koop bijvoorbeeld een leuke broodtrommel of beker die je kind elke dag mee kan nemen naar school.

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!