• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

Een spannend piratenfeestje

maandag 11 april 2022

Viert jouw zoon of dochter dit jaar als piraat zijn of haar verjaardag? Dan wil je het piratenfeest natuurlijk tot in de puntjes voorbereiden! Maar waar begin je? Doe leuke ideeën op en lees onze tips voor een piraten kinderfeestje. Dan zal deze bijzondere dag nog lang in herinnering blijven!

Originele uitnodiging voor het piratenfeest

Je kunt iedereen via WhatsApp uitnodigen, maar het is natuurlijk leuker om een originele uitnodiging te sturen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schatkaart? Dat past echt bij een piraten kinderfeestje! Je kunt een grote schatkaart maken en bijvoorbeeld in 8 stukken knippen. Elk kind ontvangt een deel van de schatkaart als uitnodiging. Tijdens het piratenfeestje vormen de uitnodigingen samen de schatkaart. Zorg dat alle belangrijke informatie op de uitnodiging staat, zodat iedereen weet waar dit spannend feest zal plaatsvinden. Denk ook aan de datum, je telefoonnummer voor eventuele afmeldingen en of de jonge gasten als piraat verkleed mogen komen. 

Tip: Maak leuke foto’s tijdens het piraten kinderfeestje want iedere piraat ziet er natuurlijk prachtig uit! Je kunt deze foto’s opsturen of bijvoorbeeld op een broodtrommel laten bedrukken. Dat is een leuk cadeau en een leuk aandenken aan het piraten kinderfeestje!

Een echte piraten maaltijd

Echte piraten eten natuurlijk met de hand. Het is dan ook leuk om de kinderen met de hand te laten eten. Kies daarom voor fingerfood zoals frietjes of kies kleine ronde aardappeltjes. Dit zijn de kogels van een kanon. Je kunt makkelijk zelf een kanon van aluminiumfolie knutselen, waar de aardappels uit komen rollen. Dat is nog eens een spannende maaltijd! Zorg ook voor een gezond tussendoortje voor de kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een meloen in bootjes snijden en er kleine piraten vlaggetjes inprikken. Je kunt ook voor een hartige variant gaan en hotdogs omtoveren tot kleine bootjes. Dit kan heel makkelijk met piratenvlaggen aan satéprikkers. Een echte verjaardagstaart mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Leuke activiteiten

Welke activiteiten zijn geschikt voor een piraten kinderfeestje? Er zijn veel mogelijkheden! Heb je als uitnodiging een schatkaart gestuurd? Ga dan samen op zoek naar de schat. Dit kan in het park, binnen of in de tuin. In het park of in het bos kun je ook een spannende speurtocht maken. Check voor de verjaardag dan wel het weerbericht en zorg dat je ook een plan B hebt voor het geval dat het de hele dag regent. Verstop bijvoorbeeld een houten schatkist in huis en laat de kinderen opdrachten maken om erachter te komen waar de schat verborgen ligt. Creative activiteiten vallen ook altijd in de smaak. Laat de kinderen bijvoorbeeld hun eigen piratenvlag of anker van karton maken of een houten zwaard beschilderen. Kinderen vinden het leuk om te schilderen en dan kunnen ze iets moois mee naar huis nemen!

Passende decoratie

Vier je het piraten kinderfeestje binnen? Dan is het leuk om het huis te versieren. Maak er een pirateneiland van met een papegaai, gouden chocolademunten en piratenvlaggetjes. Wil je echt uitpakken? Zet dan een palmboompje neer met een jutenzak erom heen. 

Met deze tips vier je samen met kleine piraten het nieuwe levensjaar van je kind. Het zal ongetwijfeld een groot feest worden om nooit te vergeten! Ben je toch op zoek naar een ander thema? Overweeg dan een ridderfeestje!  

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!