• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

Eerste kerst met je baby

dinsdag 29 november 2022

De eerste kerst met je baby is een speciaal moment. Maar hoe vier je de eerste kerst met een baby? En wat geef je hem of haar cadeau? Wij geven cadeautips en tips om er een bijzondere eerste kerst van te maken. Vier kerst op een ontspannen manier en geniet van alle bijzondere momenten want deze tijd met je baby komt nooit meer terug. Je kunt tenslotte maar een keer de eerste kerst met je baby vieren.

Kerst thuis vieren

Het leven met een baby is heel anders dan toen je kleintje nog in je buik zat. Toen was je vol verwachting en in alle rust aan het wachten op de komst van jouw kleine wondertje. Je had nog geen gebroken nachten en genoeg tijd voor jezelf. Met een baby is dat anders. Daarom is het een goed idee om de eerste kerst met je baby thuis te vieren. Je baby kan lekker in zijn of haar eigen wiegje slapen en je kunt het huis gezellig maken. Maar als je baby al wat ouder is en door het hele huis kruipt, kun je niet zomaar overal een kerstboom neerzetten. Zet de kerstboom op veilige hoogte of versier je huis dit jaar met kerststukjes en kerstlichtjes. Dan is het ook gezellig!

Vier kerst bij je familie

Misschien moet je er ook helemaal niet aan denken om de eerste kerst met je baby thuis te vieren omdat er dan van jou verwacht wordt dat je een kerstdiner kookt. Je kunt kerst ook bij je ouders of schoonouders vieren. Je kleine kerstengeltje neem je mee. Dat zullen opa en oma geweldig vinden! Neem een opvouwbaar wiegje mee en ga heerlijk uit logeren met de kleine. Dan heeft iedereen een geweldige tijd.  

Baby’s eerste kerstcadeau

Misschien is het nog lang niet zo ver, maar er komt een dag dat jouw kleintje zelf met eigen bestek gaat eten. Een gepersonaliseerde bestek set is een leuk cadeau voor de toekomst of kies een mooie tuitbeker, zodat je kleintje zelfstandig kan leren drinken. Een schattig kerstpakje is natuurlijk ook leuk. Begint je kleintje net met lopen? Dan zal een blokkenkar goed van pas komen. Voordat je het weet loopt jouw baby de kamer rond.

Een overheerlijk kerstdiner

Maak er samen met vrienden of familie een gezellige kerst van en denk ook samen na over het kerstdiner. Als je baby al wat ouder is kan hij of zij ook al mee eten. Zorg dat er ook geschikt eten voor je kleintje op het menu staat zoals een lekkere pure. Bijvoorbeeld van pompoen, dat is lekker zoet! Zie jij het al voor je hoe jouw kleintje heerlijk zit te smullen? Maak een paar leuke foto’s zodat je altijd met een brede glimlach kunt terugdenken aan de eerste kerst met je baby.

Een bijzonder kerstfeest

Dit jaar zal kerst anders zijn dan voorgaande jaren en vier je als kersverse ouders de eerste kerst met je baby. Hoe en waar je dat viert is natuurlijk aan jou en met onze tips zal het een onvergetelijke kerst worden!

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!