• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

High tea

dinsdag 14 juni 2022

Je bent jarig en zit met je beste vrienden en vriendinnen aan tafel. Iedereen drinkt een heerlijk kopje thee, kletst gezellig en eet een heerlijk koekje. Misschien droom je hier al lang van en heb je altijd al een high tea willen geven. Pak dan eens goed uit en maak er een onvergetelijke dag van met onze tips. Dan zal niets een geslaagd feestje in de weg staan.

Uitnodiging High tea 

Zie jij het al voor je hoe jouw vrienden en vriendinnen nietsvermoedend thuis komen, hun post bekijken en een gat in de lucht springen omdat ze een uitnodiging voor jouw high tea hebben ontvangen? Je zult ongetwijfeld leuke reacties krijgen en iedereen zal uitkijken naar die bijzondere dag. Geef op de uitnodiging de dresscode aan en vermeld alle belangrijke informatie zoals de locatie. Je kunt ook cadeautips geven, bijvoorbeeld een handige thermoskan want je bent zelf natuurlijk een echte theeliefhebber die overal warme thee mee naartoe neemt.

Thermoskan High tea

Heerlijke thee

Heerlijke thee mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een high tea. Zoek naar een theewinkel bij jou in de buurt of bestel losse thee online. Dat is nog lekkerder dan thee uit een zakje omdat het vers is. Je kunt ook verse munt kopen of zelf gemberthee met citroen maken. Met een vleugje kaneel en wat honing wordt de thee nog lekkerder! Zorg dat je verschillende smaken kunt aanbieden zoals groene thee, witte thee, kruidenthee en vruchtenthee. Vier je de high tea in de zomer? Dan is een heerlijk verkoelende ijsthee met ijsklontjes een aanrader. Voor de koffieliefhebbers serveer je naast thee natuurlijk ook koffie.

Tip: Bestel een leuke theedoos om de diverse smaken in aan te bieden. Dat ziet er feestelijk uit op je tafel!

De lekkerste hapjes voor bij de thee

Je zit met vriendinnen aan een mooi gedekte tafel, iedereen lacht, drinkt thee en… geniet van de heerlijkste hapjes! Want jij hebt je echt uitgeleefd en zelf koekjes, muffins of scones gebakken. Is bakken niet echt jouw ding? Ga dan naar de lokale bakker of koop lekkere bonbons en koekjes. Zorg voor veel kleine lekkernijen, dan weet je zeker dat er voor iedereen iets lekkers bij zit. Kleine taartjes met fruit erop zijn niet alleen lekker, maar zien er ook nog eens prachtig uit. Zorg dat je zoet en hartig met elkaar afwisselt. Serveer bijvoorbeeld ook kleine pizza’s, groentetaartjes, worstenbroodjes en zelfgemaakte soep. Neem ook voldoende pauze tussen de gerechten door en speel bijvoorbeeld een leuk gezelschapsspel. Dan zal iedereen het ongetwijfeld naar zijn zin hebben tijdens de high tea.

Mooie decoratie

Een vrolijk tafelkleed, servetten en mooi serviesgoed geven de tafel een vrolijke uitstraling. Zorg voor een mooi samenspel van kleuren of kies een thema voor je high tea feestje. Heb je servies met bloemen? Zet dan bijvoorbeeld ook bloemen op tafel die bij het serviesgoed passen. Leuke gekleurde vaasjes zorgen ook voor extra vrolijkheid. Zet je ook kaarsjes op tafel? Kies dan dezelfde kleuren voor de waxinelichtjeshouders. Zo ontstaat er een prachtig geheel. Met leuke muziek zorg je voor extra sfeer en is je high tea feestje compleet.

Een onvergetelijke high tea

De uitnodigingen zijn verstuurd, de thee is besteld en je weet al precies welke hapjes je zult serveren tijdens het high tea feestje. Dan is het tijd om achterover te leunen en te wachten op de grote dag. Maak voor je eigen geruststelling nog even een checklist, zodat je weet dat je alles hebt. Bestel bijvoorbeeld op tijd een theedoos en mooie decoratie, zodat het een perfecte dag wordt.

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!