• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

Hoe kerst met kinderen vieren?

donderdag 15 december 2022

Kerst met kinderen – dat klinkt gezellig, maar kan ook stress opleveren. Hoe zorg je ervoor dat je samen een stressvrije kerst beleeft? En wat geef je de kinderen cadeau? In dit artikel geven wij tips en leuke kerst ideeën met familie, zodat het the most wonderful time of the year zal zijn. Met de juiste voorbereiding is kerst met kinderen ontzettend leuk!

Unieke cadeautjes

Als je kerst met kinderen viert, mogen originele cadeautjes niet ontbreken. Geef speelgoed of een spelletje zodat de kinderen meteen een leuke activiteit hebben. Het is ook leuk om zelf cadeautjes te maken. Kinderen knutselen en tekenen graag. Heb je zelf twee linkerhanden? Je kunt ook online zelf een eigen kerstcadeau ontwerpen, bijvoorbeeld een trendy broodtrommel of mok. Dan is het toch nog een beetje van jezelf. Maak van het cadeautjes uitpakken een speciaal moment en denk ook na over de verdere invulling van de kerstdagen.

Maak het huis gezellig

Als je kerst met kinderen viert, wil je dat alles veilig is. Pas je decoratie aan de leeftijd van je kinderen aan en koop bijvoorbeeld kerstballen van plastic. Dan is het helemaal niet erg als er eentje uit de boom valt. Kies samen met je kinderen de kleur van de kerstballen en hang alle kerstballen op. Dat is een leuke bezigheid! Als klap op de vuurpijl kun je een kerststal van speelgoed neerzetten.

Kerst met kinderen: wat staat er op het menu?

Ben je gek op spruitjes, maar weet je nu al wat voor vies gezicht je kinderen zullen trekken? Hou kerst met kinderen gezellig en pas de menukaart aan. Kies samen met de kinderen de gerechten, zodat je zeker weet dat de kinderen ervan zullen smullen. Als de kinderen oud genoeg zijn kunnen ze ook helpen in de keuken. Al snel zal het heerlijk ruiken in huis en komt iedereen om het hoekje van de keuken gluren wat er zo lekker ruikt. Zo wordt kerst met kinderen een echt feest. Het begint al in de keuken!

Kerst ideeën met familie

Wil je samen met je familie wat leuks doen? Bezoek samen een kerststal of ga schaatsen op een schaatsbaan. Leuk voor jong en oud! Afhankelijk van de leeftijd en de weersomstandigheden kun je nog veel meer activiteiten verzinnen. Mocht er wonder boven wonder sneeuw liggen, dan mag een sneeuwballen gevecht en een mooie boswandeling natuurlijk niet ontbreken. Geniet samen van het betoverende winterlandschap en haal de slee tevoorschijn.

Gezellige kerst met kinderen

Ook als er geen sneeuw ligt kan een rondje door de buurt wandelen een heus avontuur zijn. Kijk samen naar de kerstlichtjes en drink na afloop een warme kop chocomelk of neem een thermosfles mee en geniet onderweg al van een heerlijke warme drank. Eenmaal thuis kun je nog een leuke kerstfilm kijken met het gezin of samen een gezelschapsspel spelen. Zo wordt het een gezellige kerst met kinderen!

Vier kerst met kinderen op jouw manier

Creëer samen mooie momenten en geniet met vrienden en je gezin van een vrolijke kerst. Met deze tips zal iedereen het reuze naar zijn zin hebben. Het wordt zeker een onvergetelijke kerst met kinderen.

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!