• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

Ruimte kinderfeestje

dinsdag 29 maart 2022

5-4-3-2-1- klaar voor opstijgen! Je kleine held(in) gaan nieuwe magische plaatsen ontdekken. Het ruimte kinderfeestje wordt een dag om nooit te vergeten! Voor jouw ukkie is het een kleine stap maar voor zijn of haar mede-feestvierders is het de meest fascinerende dag die ze dit jaar zullen beleven. Hoe kun je het ruimte kinderfeestje het beste voorbereiden? Dat en meer lees je in dit artikel.

Persoonlijke uitnodiging kinderfeestje ruimte

Een ruimte kinderfeestje moet je goed voorbereiden. Je hebt niet alleen een astronautenpak nodig, maar ook een lekkere taart, astronautenvoer en helpende handen voor het ruimte kinderfeestje. Denk ook na over de dagindeling van het ruimte kinderfeestje en vermeld op de uitnodiging hoe laat je de kleine astronauten verwacht, of ze verkleed mogen komen en of ze eventueel mogen blijven slapen. Het is altijd handig om ook je telefoonnummer te vermelden voor eventuele afzeggingen. Heeft je kind een verlanglijstje? Je kunt wat tips op de uitnodiging zetten bijvoorbeeld een leuke drinkbeker met een astronaut of een raket erop! 

Sfeervolle ruimte decoratie

Vier je het ruimte kinderfeestje in de avond? Dan is het leuk om mooie sfeerverlichting op te hangen zoals glow in the dark sterren aan de muur. Kleine gele lampjes lijken ook net op sterren! Je kunt ook blauw licht creëren door gevulde blauwe flesjes water op een geel lampje te zetten of een pinata ophangen in de vorm van een komeet of vallende ster. Ben je graag creatief bezig? Maak dan je eigen ruimte-slinger met sterren, raketten en planeten. Je kunt ook losse sterren van karton aan de muur ophangen of je huis omtoveren tot een maanlandschap. Wat je ook kiest, begin op tijd met de voorbereiding zodat de kinderen zich tijdens het ruimte feestje in een hele andere wereld kunnen wanen. 

Leuke activiteiten voor een ruimte kinderfeestje

Nodig de kleine gasten uit voor een speciale ruimte-missie en bouw een ruimteschip in je woonkamer! Waar gaat de reis naartoe? Wie weet gaan de kinderen de ruimte in op weg naar een onbekende bestemming of je kiest een planeet en laat de kinderen tijdens het ruimte kinderfeestje op ontdekkingstocht gaan. Zo staat Mars bekend als de rode planeet. Dit kun je goed nabootsen door het vullen van een zandbak met rood zand. Verzin leuke opdrachten die de kinderen op mars samen mogen uitvoeren, zoals het opgraven van kristallen of wie weet vinden de kinderen wel marsmannetjes! Knutselen valt ook altijd in de smaak. De kleine astronauten kunnen ook samen dansen op ruimteliedjes of de moonwalk proberen. Er zijn ook genoeg films over de ruimte. Zijn de kinderen oud genoeg? Kies dan samen met je zoon of dochter een leuke film om tijdens het ruimte kinderfeestje te kijken. 

Spannende ruimtereis

Je kunt de kinderen ook een ruimtereis laten voorbereiden. Dan is het ruimte kinderfeestje de ruimte-training. Als de kinderen alle activiteiten doorstaan, ontvangen ze aan het einde van het ruimte kinderfeestje een astronautendiploma. Laat ze bijvoorbeeld nadenken over wat ze allemaal mee zouden nemen naar de ruimte en speel het spelletje ‘Ik ga op reis en ik neem mee…”, of laat ze de zwaartekracht testen door vanaf de zolder naar de tuin wc rollen omlaag te gooien! De zwaartekracht testen kan ook met een föhn of ventilator. Knutsel dan zelf papieren ufo's en laat ze vliegen.

Creatieve activiteiten

Kinderen zijn ook graag creatief bezig. Laat ze zelf planeten schilderen of een ufo tekenen. Dit is leuk om mee naar huis te nemen. Je kunt de kinderen ook een toneelstukje laten opvoeren dat zich in de ruimte afspeelt. Dan mogen de kleine gasten zich verkleden als ufo of astronaut! Bedenk van te voren een leuk verhaal en laat de kinderen het aanvullen. Ze hebben een rijke fantasie en komen vast op leuke ideeën! 

Samen bakken

Wat is er nou leuker dan samen bakken? Bak samen met je zoon of dochter ronde koekjes in de vorm van een planeet of koekjes in de vorm van sterren. Met marsepein maak je de kleurrijkste taarten. Maak bijvoorbeeld een blauwe taart met de melkweg erop of tover je taart om tot een planeet. Heb je weinig tijd? Dan kun je dit ook goed als activiteit tijdens het ruimte kinderfeestje doen of een taart bestellen. Je kunt ook ruimte-eten serveren. Ruimte-eten ziet er wonderbaarlijk uit en wie weet veranderen de kinderen wel in aliens als ze dit op hebben. Zeg er natuurlijk wel bij dat ze niet echt in aliens veranderen.

Magische verjaardag

Met deze tips maak je een magische reis van dit ruimte kinderfeestje. De kinderen zullen genieten van deze dag en erg veel plezier beleven! Wil jouw kind toch liever een ander thema? Organiseer dan bijvoorbeeld een spannend piratenfeestje.

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!