• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

Voor de eerste keer naar de kleuterschool

maandag 25 april 2022

Gaat je kind binnenkort naar school? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Hoe ga je je kind naar de kleuterschool brengen? Welke schoolspullen heeft je kleuter nodig? Welke broodtrommel gebruik je voor de kleuterschool? Je hebt waarschijnlijk wel honderd vragen in je hoofd. Haal diep adem, drink een kop thee of koffie en lees dan dit artikel in alle rust, want wij zullen je helpen. Met behulp van onze tips kun je het zonder stress en op de best mogelijke manier voorbereiden.

De eerste dag op de kleuterschool

Binnenkort is het tijd voor je kleintje om voor het eerst naar de kleuterschool te gaan. Het zal een spannende dag worden! Bereid je kind dus goed voor en praat er met hem of haar over. Maak hem of haar duidelijk dat school leuk is en dat hij of zij niet bang hoeft te zijn! Het kan gebeuren dat je kind op de eerste dag in tranen uitbarst, zodra je hem of haar naar de kleuterschool brengt. Dat is natuurlijk niet leuk, maar het hoort erbij. Het is oké als je kind huilt. Troost je lieve kind. Het kan een tijdje moeilijk zijn, maar met de tijd zal het gemakkelijker worden om je ukkie naar de kleuterschool te brengen. Binnenkort gaat hij of zij ongetwijfeld met een glimlach naar de kleuterschool!

Knuffel

Je kleine schat heeft ongetwijfeld een lievelingsknuffel. Geef deze knuffel mee op de eerste schooldag. Dit zal hem of haar helpen. De knuffel is als een superheld voor je kind. Met zijn of haar superheld komt je lieveling de dag zeker goed door! Vraag de school van tevoren of je kind de knuffel mag meenemen. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Broodtrommel vullen voor je kind

Je kind heeft heerlijk gespeeld en maakt tijdens de pauze zijn of haar broodtrommel open. Zodra je kleine schat de brooddoos openmaakt, zal er een glimlach op het gezicht van je kind verschijnen omdat er allerlei lekkere dingen in de broodtrommel zitten. Je vraagt je waarschijnlijk af 'wat moet er in de lunchtrommel voor de kleuterschool'? Natuurlijk wil je jouw kleintje een gezonde lunch geven. Lekker en gezond kunnen hand in hand gaan. Geef je kind naast brood zijn of haar lievelingsfruit of verras je lieveling met noten en rozijnen. Houdt je kind van hartig eten? Geef dan snoeptomaten, stukjes komkommer of olijven mee.

Broodtrommeltje

Duurzame broodtrommel voor je kind

Of je nu kiest voor zoet of hartig, het eten kan in een broodtrommel met een bentobox, zodat het eten gescheiden blijft. Of kies voor een broodtrommel met een uitneembaar tussenschot. Dit is praktisch en ook milieuvriendelijk omdat je geen boterhamzakjes gebruikt! Vergeet niet een drinkbeker mee te geven. Goed drinken is immers nog belangrijker dan een gezonde maaltijd.

Een zoete uitzondering

Hoewel je wilt dat je kleine schat gezond eet, kun je hem of haar natuurlijk als verrassing één keer per week een koekje meegeven. Iets lekkers mag één keer. Doe dit bijvoorbeeld op vrijdag. Dan heeft je kind iets om de hele week naar uit te kijken! Het is ook leuk om samen koekjes te bakken. Je kunt dan een recept kiezen met minder suiker. Of bak een heerlijk bananenbrood. Dankzij de bananen is het heerlijk zoet, en als je noten toevoegt, is het ook knapperig. Tijd om te smullen!

Een spannende en mooie eerste dag!

De eerste dag op de kleuterschool kan spannend zijn voor je kleintje, maar met de juiste voorbereidingen kan het ook een mooie dag worden die je voor altijd bijblijft.

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!