• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

Vrolijk de herfst door

vrijdag 21 oktober 2022

Voel jij je ook somberder nu het weer herfst is en de dagen korter worden? Dan zou het zomaar kunnen dat je last hebt van een herfstdip. Maar daar is wat aan te doen! Een herfstdip voorkomen kan door goed voor jezelf te zorgen en leuke dingen te ondernemen. Wij verzamelden veel tips, zodat jij vrolijk de herfst doorkomt.

Herfstzon

De donkere dagen voor Kerst worden niet voor niets zo genoemd. Een herfstdip wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan licht. Zorg dat je elk zonnestraaltje meepikt en ga in de pauze even naar buiten om van de zon te genieten. Dat zal je goed doen! Naar buiten gaan is ook een aanrader voor het weekend. Een wandeling in de frisse buitenlucht doet je goed. Neem een lekker warm kopje thee mee in een thermosfles en geniet van het herfstzonnetje.

Gezonde voeding

Om lekker in je vel te zitten is het belangrijk om gezond te eten. Maak voor jezelf een heerlijk ontbijt en eet ook lekker fruit, zodat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Verras jezelf ook tijdens de lunch en neem eens wat anders mee naar werk in plaats van boterhammen. Heb je het snel koud? Neem dan een warm kopje soep mee in een hippe lunchpot. Veel mensen eten comfort food om zich beter te voelen, maar dit werkt maar tijdelijk. Eet dus gezond want zo kun je een herfstdip voorkomen. Heb je toch zin in iets lekkers? Eet dan af en toe een stukje pure chocolade? Dit draagt bij aan een geluksgevoel.

Spreek met vrienden af

Met vrienden afspreken helpt om een herfstdip te voorkomen. Zoek wat gezelligheid op en ga wat leuks doen samen. Je kunt van alles doen zoals een spelletje of ergens koffie drinken. Natuurlijk kun je je vrienden ook thuis uitnodigen en een high tea organiseren. Dan kun je onder het genot van een kopje thee heerlijk samen bijkletsen. De thee serveer je in een leuke theedoos, het huis versier je in herfstsferen en de tafel dek je in prachtige herfstkleuren. Lang leve de herfst!

Altijd blijven lachen wat er ook gebeurt

Train jij je lachspieren wel eens? Want ook op deze manier kun jij een herfstdip voorkomen. Kijk naar je favoriete cabaretier of een leuke comedy. Dit kan thuis vanuit de bank of ga lekker naar de bioscoop. Voordat je het weet staan de tranen je in de ogen. Je zal je een stuk beter voelen na een leuke filmavond en een cabaretier kun je ook in de auto opzetten en naar de meest gekke verhalen luisteren.

Blijf in beweging

De herfst is ook erg mooi. Ga dus lekker naar buiten! Het bos is omgetoverd tot een kleurrijke omgeving met mooie herfstkleuren. Het ziet er prachtig uit en wie weet zie je wel een eekhoorntje. Schattig toch! Bovendien is bewegen gezond en door het vrijkomen van endorfine zal je je beter gaan voelen. Heb je geen zin om naar het bos te gaan? Ga dan als alternatief naar de sportschool. Zet een leuk muziekje op, drink af en toe een slokje water uit een waterfles en train je lichaam.

Vakantie plannen

Het is ook fijn om iets leuks in het vooruitzicht te hebben. Droom alvast weg over een vakantie of plan een weekendje weg. Misschien kun je wel op zonvakantie. De zon zal je goed doen! Maar ook een weekendje in eigen land is natuurlijk harstikke leuk! Dus wat staat er nog op jouw bucketlist? Denk even na waar je echt nog eens naartoe wilt. Dan kun je daar alvast naartoe leven. De vakantie of het weekendje weg zal je vast goed doen. Ga er met vrienden of je gezin op uit, beleef avonturen en maak prachtige vakantiefoto’s. Dan kun je ook na de vakantie nog nagenieten.

Tip: Weet je niet wat je met je vakantiefoto’s moet doen? Kies de leukste en laat deze op een broodtrommel bedrukken.

Geniet van de herfst!

Met deze tips kun je een herfstdip voorkomen en kom jij ongetwijfeld de herfst door. Maak er een leuke tijd van en geniet van al het moois wat de herfst te bieden heeft.

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!