• Made in Holland
  • Producten van Mepal
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Vaatwasserbestendig
Hulp nodig?
Standaard Pagina header

Meer artikelen bekijken?

Ga terug naar het overzicht

ZOO Planckendael redt jonge olifantjes

donderdag 11 februari 2021

In 2018 overleed in ZOO Planckendael totaal onverwacht het jonge olifantje Qiyo, nog net geen drie jaar oud. De boosdoener bleek herpes, een van de meest voorkomende doodsoorzaken bij olifanten tussen twee en acht jaar. Naar aanleiding van deze verdrietige gebeurtenis startte de Kristien Lamon, een trouwe bezoeker van ZOO Planckendael, een crowdfundingsactie om geld op te halen voor onderzoek naar een vaccin tegen herpes bij jonge olifantjes.

Kristien Lamon vertelt over de actie: “In de winkel van ZOO Planckendael verkochten ze al producten van Mepal. Het plan om een speciale broodtrommel te verkopen met een foto van Qiyo erop, was dan ook snel bedacht. De opbrengst is gebruikt als bijdrage voor het onderzoek naar olifantenherpes, zodat we andere olifantjes kunnen redden.”

Wat een origineel idee om de producten van MyMepal in te zetten voor deze actie! “De keuze voor MyMepal was eigenlijk heel simpel”, legt Kristien uit. “Er zijn strikte voorwaarden voor wat mag worden verkocht in de winkel van de zoo. De producten moeten van zeer goede kwaliteit zijn en er mag nooit kinderarbeid aan te pas komen. Bij MyMepal hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.”

“De kinderen waren erg blij met hun unieke broodtrommel en wij met de mooie opbrengst voor het onderzoek naar olifantenherpes. Zo blij dat we in maart van dit jaar een nieuwe actie starten om geld in te zamelen voor verder (bloed)onderzoek. Dit keer hebben we gekozen voor de verkoop van waterflessen van MyMepal, bedrukt met ‘Qiyo’.”

MyMepal hoopt dat de actie met de waterfles ook zo’n groot succes wordt!

Heb je een vraag?

Kijk dan eerst bij Veelgestelde vragen, misschien staat je vraag er al bij.

Wil je contact met ons opnemen? Dat gaat het gemakkelijkst via onze Contactpagina of door een e-mail te sturen naar contact@mymepal.com.

Ontvang 5 euro korting!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting op je volgende bestelling!